vineri, 9 decembrie 2011

Provocarile puse la cale de Filat

„Guvernul este condus de un înşelător, care vrea să sodomizeze Republica Moldova, comparândul pe  Vlad Filat cu Iuda”!
Solicitat de Jurnal TV, purtătorul de cuvânt al prim-ministrului, Igor Volniţchi a declarat că, premierul nu comentează astfel de declaraţii.
Episcopul Marchel susţine că a fost deranjat de declaraţia făcută de premierul Vlad Filat în cadrul vizitei sale în Cehia, când a promis europenilor că va propune parlamentului spre adoptare “Legea Anti-disciminare”. Asta chiar dacă anterior prim-ministrul a declarat că se va pronunţa împotriva acestei legi. Mai mult, episcopul declară că Vlad Filat l-ar fi minţit chiar şi pe Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill, atunci când i-a promis că se declară un adevărat creştin, motiv din care nu va admite promovarea unei astfel de legi. În semn de protest faţă de politica Executivului, Episcopul Marchel ameninţă cu proteste în masă.

Episcopul de Bălţi şi Făleşti Marchel, ameninţă că va mobiliza populaţia la proteste, dacă Legea Antidiscriminare va fi adoptată. Preasfinţitul spune că îi binecuvintează pe oameni să iasă la marea adunare a creştinilor.
“Avem buna dispoziţie de a ridica masele pentru a ne apăra tezaurul. În calitatea mea de membru al Sinodului Moldovei vreau să binecuvântez oamenii să participe la marea adunare a creştinilor atunci când această lege, care promovează mârşăveniile, va trece din Guvern în Parlament. De asemenea, putem scăpa de ispite doar prin post şi rugăciunie. Doamne, nu ne părăsi! Fii cu noi şi salvează Republica Moldova de sodomitate şi păgânie.”, a declarat Marchel, într-o conferinţă de presă.
Potrivit datelor Barometrului de Opinie, difuzate în luna noiembrie, circa 98% dintre moldoveni nu ar accepta ca homosexualii să facă parte din familia lor, iar 85% nu acceptă ca aceştia să locuiască în Republica Moldova.
Controversata lege a provocat mai multe acţiuni de protest din partea credincioşilor.
Proiectul Legii Antidiscriminare a fost elaborat de Ministerul Justiției în colaborare cu un șir de organizații guvernamentale și alte societății civile. Documentul le oferă minorităţilor sexuale şi celor etnice mai multe drepturi şi interzice discriminarea în domeniul public.
Ulterior, Guvernul a retras Legea Antidiscrimare, trimisă Parlamentului spre adoptare. De asemenea, Cabinetul de Miniştri a avizat schimbarea denumirii acestui proiect în Legea privind libertatea de conştiinţă, de gândire şi de religie.
sursa: www.ephbalti.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu