marți, 20 decembrie 2011

Educaţia copiilor - motivată de parteneriatul între şcoală şi familie


Responsabilizarea atît a dascălilor cît şi a părinţilor pentru normele de comportament ale copiilor, a fost unul dintre subiectele discutate la o întrunire cu părinţii la gimnaziul din satul Prepeliţa, la care a participat preşedintele raionului, Gheorghe Meaun, la 19 decembrie, anul curent. El a fost invitat la solicitarea directorului instituţiei, dna Svetlana Eremei, pentru a se adresa părinţilor să fie responsabili pentru educaţia copiilor, în contextul mediatizării unor cazuri de abuzuri sexuale ce au avut loc în raion, ce au fost reflectate de mediile de informare republicane.
În cadrul acestei întruniri părinţii au avut posibilitatea să răspundă la întrebările unui test grilă despre rolul ce le revine copiilor în viaţa lor, în care au identificat cît timp le acordă odraslelor pentru a-i ajuta să-şi facă temele. Mai apoi, şi-au exprimat opţiunea privind avantajele şi dezavantajele unor cadouri de preţ, gen: telefon mobil, aparat foto, bijuterii, calculator, pe care deseori copii le cer părinţilor. Cu siguranţă, că cerinţele secolului informării şi a informaţiei ii motivează pe copii să dorească aceste lucruri care, de fapt, după cum s-au exprimat şi profesorii toate îşi au locul lor potrivit, dar nu trebuie să dăuneze educaţiei.
„Copii sunt viitorul nostru, de aceea este important să existe un parteneriat între părinţi şi şcoală, ce presupune educaţia, înţelegerea şi atenţia asupra dezvoltării lor. Valorile pe care le însuşesc în familie vor sta la baza formării personalităţii copiilor”, a menţionat preşedintele, în adresarea sa către părinţi. El  s-a referit la consecinţele fenomenului migraţiei forţei de muncă, cînd unii copii rămân fără supraveghere şi duc un mod de viaţă dezorganizat. De asemenea, preşedintele a propus de a introduce pentru studiere ore opţionale de educaţie creştină, care au rolul de a promova valorile morale în societate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu