luni, 23 septembrie 2013

Satul Vranesti la aniversarea de 400 ani

   Pentru locuitorii satului Vraneşti data de 21 septembrie 2013 marcheaza un eveniment important și anume împlinirea vârstei de 400 ani. Din aceste considerente sau preconizat un șir de activități care să marcheze evenimentul dat.
   În dimineata zilei de sâmbătă la biserica din sat în cinstea „Nașterii Maicii Domnului” a fost oficiat un serviciu divin de un sobor de preoți în frunte cu parohul bisericii preot Marcel Dodu, la care au fost prezenti primarul orasului Sîngerei Vasile Doga si viceprimarul Lucia Cucoș, dn. Petru Panciuc și alte personalități din teritoriu. Creștinii au pregătit o masă de sărbătoare la care au fost invitați toți oaspeții.
   O altă etapă al activităților a fost la Casa de Cultură din localitate unde locuitorii satului s-au pregatit de aceasta sărbatoare – au venit cu ce au mai bun si frumos – expozitii ale mesterilor populari, au fost vernisate diferite expozitii ale produselor agricole, chiar si cei mici au prezentat un frumos concert.
      Au venit sa impartaseasca bucuria locuitoritorilor satului Vranesti primarul orasului Sangerei Vasile Doga, viceprimarul Lucia Cucos, ex-primarul orasului Sangerei, Gheorghe Brasovschi, memru al Parlamentului Republicii Moldova, ex-viceprimarul orasului Maria Condorache, vicepresedintii raionului Sangerei Ivan Cebotari si Vitalie Tabarcea, parlamentarul Iurie Chiorescu, seful Inspectoratului raional de politiei Efim Juncu. Toti impreuna au incins pe vatra satului o hora.
   Totodată au fost desemnați cu diplome și oameni de onoare ai satului mai multe persone, care au contribuit pe parcursul vieții lor la prosperarea satului natal și la îndeplinirea obligațiilor față de țară, neam și lege.
   Traditia unor asemenea sarbatori nici de aceasta data nu a fost ignorata – competitiile captivante si interesante la traditionala lupta „tranta” pentru berbecul viu si cocos – a adus o doza de veselie si i-a facut pe participantii la eveniment sa se lase intrigati de darzenia cu care s-au avantat luptatorii in competitie. Cu alte cuvinte a fost o zi agreabila pentru toti.
   Un recital de exceptie a fost prezentat de cunoscutul interpret Igor Cuciuc, care a mentinut buna dispozitie si bucuria tuturor celor care au venit sa sarbatoreasca pana seara tarziu. Focurile de artificii au incununat hramul satului Vrănești, sărbătoare care le va rămâne în memoria vraneștenilor.




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu