sâmbătă, 21 septembrie 2013

Biserica satului Vrănești în straie de sărbătoare


    Sâmbătă, în data de 21 septembrie, când Bisersica drept slăvitoare prăznuiește Nașterea Maicii Domnului, creștinii satului Vrănești au ridicat dealul spre biserica satului pentru a aduce omagiu preasfintei Născătoareai de Dumnezeu care este patroana Sfântului Locaș. 
     Slujba săvârșită de către un sobor de preoți în frunte cu parohul bisericii protoiereu Marcel Dodu, și ca invitați la cooliturghisire pe iereul Vasile Sârbuleț, slujitor în diaspora rusă din Italia, iereul Vadim Corostinschi, Președintele Departamentului Eparhial de activitate Culturală și Activitate Pastorală Pentru Tineret, din cadrul Eparhiei de Ungheni și Nisporeni, iereul Rodion Stoian, diacon Ștefan Rotaru, cleric la Catedrala Episcopală din Bălți, diacon Ignatie Cașcaval.
     Totodată la manifestare au participat primarul or. Sîngerei și a s. Vrănești dl. Doga Vasile și viceprimarul Lucia Cucoș. 
     După săvârșirea Sfintei Liturghii, preoții au săvârșit un Tedeum de sănătate și mulțumire Domnului pentru toate binefacerile săvârșite. Toți cei prezenți au fost invitați la masa praznicală care a fost pregătită de către gospodinele satului cu prilejul hramului.














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu