luni, 7 noiembrie 2011

Slujbă arhierească oficiată la Biserica din s. Gura Uituz



     Satul Gura Uituz din r-nul Sângerei mai scrie o sărbătoare în calendarul anual al satului, prin slujba reînoirii Bisericii din satul dat, cu hramul "Sf. M. Muc. Gheorghe". O asemenea sărbătoare de o înaltă anvergură care a făcut ca sătenii  să se îmbrace mai neobişnuit şi să păşiască pragul Bisericii pentru a se ruga Bunului Dumnezeu pentru sănătate, pace şi buna prosperitate a satului.

     La sărbătoare  au participat înalte feţe bisericeşti. Slujba fiind oficiată de către Preasfinţitul Marchel episcop de Bălţi şi Făleşti, dimpreună cu invitaţii Prot. Mitr. Pavel Petrov, Prot. Mitr. Mihail  Dubenco, Egum. Chiril (Brăguţă), Prot. Marcel Dodul, preot Serghei  Sandâc, preot Gheorghe  Turculeţi şi parohul bisericii preot Vadim Corostinschi care a şi fost decorat cu dreptul de a purta bederniţă pentru activitatea sârguincioasă adusă Bisericii Ortodoxe din Moldova.
     La sărbătoare au venit creştini şi din satele apropiate care au auzit "Glasul Domnului" răsunând şi chemândui cu multă dragoste la rugăciune. Preasfinţitul a binecuvântat pe cei prezenţi la slujbă decorând cu diplome de menţiune pe cei care sau jertfit ajutând Biserica la renovarea ei.
     Preasfinţia Sa, a discutat cu credincioşii despre problemele actuale care ne fac ca s-ă ne rugăm şi mai mult pentru conducătorii ţării. Vlădica s-a arătat indignat că Biserica lui Hristos este prigonită pe timp de pace, Cea care de-a lungul timpului ne-a fost şi casă şi masă.


























   

2 comentarii: