vineri, 25 noiembrie 2011

Problemele sătenilor în vizorul preşedintelui raionului


15.11.2011
În conformitate cu programul de activitate, preşedintele raionului Gheorghe Meaun a întreprins o vizită de lucru în s. Iezărenii Vechi, unde a participat la o întrunire cu cetăţenii, administraţia locală şi producători agricoli. Subiectele care s-au discutat au fost: despre consolidarea terenurilor agricole şi folosirea raţională a cotelor de teren echivalent, remunerarea muncii în agricultură, ecologia satelor, tăierea ilicită a copacilor şi chiar a pomilor din livezi, poluarea apelor freatice şi a iazurilor din cauza numeroaselor gunoişti, probleme din domeniul educaţionale ş.a.
„Multe dintre problemele abordate constituie o problemă a societăţii, a întregului raion, nu numai a satului Iezărenii Vechi. Împreună cu administraţia publică locală de nivelul unu o să informăm  populaţia, ca să conştientizeze rolul fiecăruia în rezolvarea problemelor localităţii şi cred că deja la anul viitor se vor simţi rezultatele acţiunilor întreprinse. Avem foarte multe terenuri agricole ne cultivate, oamenii, cu părere de rău, nu înţeleg de ce noi, administraţia publică încercăm să-i ajutăm  să facă anumiţi paşi concreţi, să elaborăm un sistem de acţiuni mai bine conceput. O să avem neapărat şi rezultate. Am început acest lucru la Iezărenii Vechi, deoarece domnul primar, Victor Buceaţchi a insistat poate mai mult ca alţii, are mai multă practică, deşi toţi Primarii, inclusiv şi cei tineri manifestă iniţiativă, sunt de treabă, a conchis preşedintele raionului.
„Satele noastre se confruntă cu probleme foarte acute: infrastructura şi drumurile. Avem Centru de Sănătate, dar capacitatea e mică, nu corespunde cerinţelor. Avem spaţiu pentru a construi un Centru de sănătate modern, dar avem nevoie de investiţii din partea Centrului Medicilor de familie, Consiliului local şi a Consiliului raional. Drumurile locale le ţinem mereu sub control, dar  traseul ce duce spre centrul raional necesită reparaţii, deoarece n-a fost reparat de un pătrar de secol. Sper şi cred în promisiunea preşedintelui raionului că va facilita rezolvarea acestor probleme”, a menţionat primarul comunei Victor Buceaţchi.
Preşedintele raionului a mai vizita gimnaziul din localitate, oficiul Poştal pentru a cunoaşte condiţiile de studii şi de muncă, precum şi problemele care există.
P.P. "Plai Sîngereian"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu