luni, 17 octombrie 2011

Studiu despre perversiunea sexuală. Homosexualitatea


Homosexualitatea este o orientare sexuală caracterizată de atracția estetică, romantică sau sexuală către cineva de același sex. Termenul homosexual se referă la ambele sexe: bărbații cu inclinație exclusiv homosexuală sunt numiți homosexuali (sau gay), în timp ce termenul lesbiană are în vedere femeile. În secolele trecute bărbații care făceau dragoste cu tineri sau alți bărbați se numeau sodomiți, dar în ultimii ani termenul gay din limba engleză se folosește din ce în ce mai mult deoarece nu se limitează la aspectele sexuale ale acestor relații complexe.      În afara documentării strict medicale, pentru mai multă rigoare privind noţiunea de homosexualitate, am apelat la definiţia homosexualităţii conform Dicţionarului explicativ al limbii romane (DEX), ediţia 1998: Perversiune sexuală care constă in atracţia sexuală faţă de indivizi de acelaşi sex; pederastie, inversiune sexuală, invertire sexuală.
Reţinem din definiţie că atracţia sexuală faţă de indivizi de acelaşi sex este o perversiune, o inversiune sexuală, care nu se limitează numai la relaţiile existente intre partenerii bărbaţi, adică homosexualitatea masculină, ci include şi homosexualitatea feminină sau lesbianismul.
In plus, trebuie spus că homosexualitatea reprezintă şi o atitudine socială, un curent cultural, o problemă cu implicaţii medicale, psihologice şi psihiatrice. Şi, nu in cele din urmă, deşi nu intotdeauna obligatoriu, homosexualitatea, prin conduita socială pe care o poate determina, poate fi o cauză de penitenţă care duce uneori individul in puşcărie.
Multă vreme am crezut că homosexualitatea este un dat genetic, o moştenire care nu se poate ameliora in timp, o povară, iar persoanele care o practică sunt nefericite, izolate, niciodată cu adevărat implinite uman. Dar se pare că, cel puţin intr-o oarecare măsură, am greşit şi că, iată, a venit momentul să văd şi să iau in considerare şi alte aspecte. Cu atat mai mult cu cat sursele de informare sunt unele avizate, adică medici, psihologi, sociologi, care fac cercetare medicală şi care işi publică articolele, făcandule astfel disponibile tuturor celor interesaţi.
Altfel spus, am trecut in revistă baza de date Pubmed din Medline, care poate fi accesată gratuit şi am căutat, folosind diferite criterii de căutare, articole conexe cu subiectul homosexualitate.
A rezultat astfel o colecţie de extrase din acele articole, fragmente rezumative, traduse, care expun succint opinii cat mai variate, dar toate conexe cu subiectul homosexualitate.
Cum am spus mai devreme, homosexualitatea nu mai este considerată a fi o moştenire genetică, ci o consecinţă a convieţuirii cu părinţi homosexuali, o consecinţă a incestului, a abuzului sexual in copilărie sau a relaţiilor cu profesorii homosexuali, care nu sunt nici pe departe inofensivi.
Nu este mai puţin adevărat că există o legătură intre rangul naşterii, dimensiunea familiei şi homosexualitate sau chiar pedofilie.
Cand discutăm despre homosexualitatea masculină, să nu uităm că bărbaţii implicaţi in relaţie pot avea parteneri de varste diferite, aceştia fiind copii, adolescenţi sau adulţi, apărand astfel pedofilia, efebofilia, androfilia. Toţi aceşti bărbaţi au preocupări heterosexuale minime.
Nu am lăsat deoparte nici atitudinile pe care trebuie să le infrunte persoanele care practică homosexualitatea, incepand cu discriminarea, sexismul ostil, violenţa, homofobia. Asistentele medicale care lucrează in servicii de boli infecţioase sau persoanele care au printre cei apropiaţi persoane homosexuale par a fi mai tolerante.
Adultul homosexual care a ales deja, cu mult timp in urmă, e liber să decidă pentru sine, in oricare moment al vieţii sale, dacă renunţă sau continuă. Dar bine ar face să se abţină, luptandu-se cu egosimul său, de la presiunea pe care o exercită asupra copiilor sau adolescenţilor. Pentru că, repetăm, homosexualitatea nu este un dat genetic[1], ci o practică sexuală favorizată social, un obicei care se deprinde prin practică, in prezenţa, la indemnul sau constrangerea homosexualilor experimentaţi.
Foştii homosexuali care, din motive individuale, prin decizie proprie, au ajuns să pună semnul egalităţii intre păcat, viciu şi homosexualitate. Ei sunt cei care suferă, de cele mai multe ori in tăcere, nu cred in comuniunea divino-umană pe care o oferă Biserica şi sfintele ei Taine sau nu indrăznesc să se adreseze unui duhovnic, iar in socialul care ii inconjoară găsesc rareori un punct de sprijin pentru a ieşi din impas.
Dr. Genoveva Tudor

Părinţi homosexuali şi teoria „bunului-simţ”
Psychol Rep. 1999 Aug; 85(1):282-322 Publication Types: Review; Review, Tutorial, Homosexual parents: testing "common sense" – a literature review emphasizing the Golombok and Tasker longitudinal study of lesbians' children, Cameron P., Family Research Institute, Colorado Springs, CO 80962, USA.
La afirmaţia: „Copiii crescuţi de părinţi homosexuali nu sunt diferiţi faţă de copiii crescuţi de părinţi heterosexuali”, studiul ne răspunde:
· Teoria socială complexă a ...”bunului-simţ” ne aminteşte zicala universală: „Copiii sunt oglinda părinţilor” [şi proverbul romanesc: „Aşchia nu sare departe de trunchi”].
· Studii de psihologie şi sociopatie descriu modul major de exprimare a devierilor de expresie socială, incluzand aici şi homosexualitatea: „...copiii homosexualilor vor fi mult mai frecvent victimele instabilităţii parentale (părinţii işi schimbă rezidenţa şi partenerii sexuali mai frecvent)
· şi vor dezvolta puţine relaţii ca adulţi, avand rareori parteneri stabili.
· De asemenea, ţinand cont de părinţii homosexuali care iau crescut, copiii vor fi mult mai predispuşi să devenă homosexuali,
· vor fi mult mai instabili (vor avea probleme de natură emoţională şi dificultăţi in a stabili relaţii de durată),
· vor avea interes minim pentru natalitate
· şi vor manifesta precocitate sexuală, dezvoltand un comportament sexual promiscuu”.

Profesorii homosexuali sunt un risc pentru elevi?
J Psychol. 1996 Nov; 130(6):603-13, Do homosexual teachers pose a risk to pupils? Cameron P, Cameron K., Family Research Institute, Colorado Springs 80962-2640, USA.
Studiul demonstrează afirmaţia că: „Din ce in ce mai mult persoanele homosexuale cer să aibă profesori homosexuali şi sunt din ce in ce mai dese cazurile in care se raportează relaţii homosexuale cu profesorii”: existenţa unui „model de contagiune a homosexualităţii – prin care homosexualitatea se invaţă sau se deprinde prin interacţiune sexuală cu practicanţi ai homosexualităţii”.
Ţinand cont de răspunsurile unui număr de adulţi intervievaţi, atat homosexuali, cat şi heterosexuali, re-zultă că:
· 56% dintre adulţii homosexuali şi 18% dintre adulţii heterosexuali: „Am avut un profesor homosexual”;
· 12% dintre bărbaţi şi 4% dintre femei: „Profesorul ne-a făcut avansuri sexuale”;
· 1/5 dintre cei care au avut un profesor homosexual: „Am fost influenţaţi să privim homosexualitatea ca pe ceva social acceptabil”;
· 4% dintre adulţi afirmă că „profesorul i-a influenţat să incerce homosexualitatea”;
· 1% dintre adulţi afirmă că „fiind elevi, au avut relaţii sexuale cu cel puţin unul dintre profesorii lor din şcoala elementară sau secundară”;
· 8 respondenţi au afirmat că „prima lor experienţă sexuală a fost cu un profesor de şcoală elementară sau secundară, şi că una dintre aceste experienţe a fost una homosexuală”;
· „dintre alţi 49 de respondenţi care au raportat experienţe sexuale cu profesorii, 12 erau homosexuali”.


[1] Şi chiar dacă se va descoperi indubitabil o genă specifică acestei inclinaţii la unii indivizi, nu vom putea niciodată admite că fiinţa umană este doar o rezultantă psihosomatică a unui algoritm genetic şi prizoniera acestui algoritm. Omul este fiinţă spirituală creată in şi cu deplină libertate a voinţei sale. Ceea ce o face şi responsabilă!

2 comentarii:

  1. sa ne gindim normal ... din punct de vedere social ... o familie homosexuala nu poate exista .... categoric nu exista... aceste familii de aceleasi sexe doresc copii etc etc... care genetic nu pot sa isi implineasca dorintele... sa gindim logic de ce nu putem .. ?? Fiindca asa ne-a facut Dumnezeu pe pamint..FEMEIA SE V-A ALIPI DE BARBATUL SAU SI VOR FI AMINDOI UN TRUP .. asa oare se spune? sa fi avut Dumnezeu placere din partea homosexualilor .. sa fim logici ca near fi facut in asa fel sa putem face lucruri mentionate mai sus ... dar spre SLAVA SA nu a facut aceste lucruri pentru ca nu poate primi nici o educatie acel copil din punct de vedere de la tata si respectiv mama ... dar va avea educatie doar din partea mamelor sau tatilor.. este ABSURD ...sintem un glob de oameni care marea majoritate nu au logica de gindire la intrebarea .."oare de ce Dumnezeu nu nea dat asemenea dar?" "oare e bineplacut Lui ceea ce face?"... DEZASTRU

    RăspundețiȘtergere
  2. Fiecare cu păcatul lui, nimeni nu se bagă în sufletul altora, gay şi alte organizaţii pedarastice, dar ei nu trebuie să se bage în sufletul nostru!
    Nimeni nu le ţine lumânarea în ceea ce fac ei, dar ei doresc să ne-o stingă pe a noastră ca neam normal...

    RăspundețiȘtergere