marți, 18 octombrie 2011

Cu ce se ocupa Biserica?



Acum am ajuns timpuri grele, de restrişte, când fiecare trage la turta lui. Ultimile evenimente care ţin în suspans toată ţara dau peste cap atât burgheziei guvernamentale cât şi omului de la ţară, care a votat nu odată pentru stabilitate, salarii mari, încredere în ziua de mâne!?De această învălmăşeală în ţară poate şi profită cineva numai că nu POPORUL RM care s-a săturat până-n gât de toată teroarea şi mârşăvenia care vine la noi din UE prin cei care tot NOI poporul i-am ales! Dar ceam mai mare indignare este cand ne stucheşte-n sân tot ai noştri care chipurile ne conduc. Un mare poiet spune:

Flămând şi gol, făr-adăpost,
Mi-ai pus pe umeri cât ai vrut,
Şi m-ai scuipat şi m-ai bătut
Şi câine eu ţi-am fost!
Ciocoi pribeag, adus de vânt,
De ai cu iadul legământ
Să-ţi fim toţi câini, loveşte-n noi!
Răbdăm poveri, răbdăm nevoi
Şi ham de cai, şi jug de boi
Dar vrem pământ!
Cuvinte frumoase, cuvinte sfinte care arată ce se face cu noi oamenii de către cei care au putere, bani, relaţii, dar toate acestea odată se termin.
Poporul numai poate, el ese în stradă şi strigă ca să fie auzit, dar nimic, un liniştit feeric! Toţi guvernanţii tac şi-n replică la toate aceste revolte care se fac în privinţa înregistrării musulmanilor, a discriminărilor sexuale, a legii cultelor, care vin una după alta în şir din partea UE pentru ţara noastră pentru ce? Pentru bani care pe urmă va trebui să le dăm? Vând ţara, neamul, legea şi ca acel Iuda cu 30 arginţi vând şi ce avem mai scump, credinţa!? Cum noi popor creştin am ajuns în asemenea hal? Cum noi majoritate normală am început să fim călăuziţi de anormalii din UE?
Noi am fost provocaţi şi am ieşit ca să ne spunem suspinul, să ne împărtăşim suferinţa ca până la urmă, un nimeni să spună: BISERICA SE BAGĂ ÎN POLITICĂ!           Poate a făcut lucruri nechibzuite Vladimir, dar nu tot ceea ce se face e în detrimentul poporului, noi totuşi mai avem acel organ palpabil de a sesiza când sântem duşi în eroare, noi, mulţimea poporului,  muncim asudândune frunţile pentru prosperarea ţării, noi, poporul, ne rugămla BisericiDomnuluipentru întâistătătorii acestei ţări, noi, poporul, cel bine credincios mergem la alegeri şi votăm pe cei care ne promit marea şi sarea şi până la urmă sântem amăgiţi.
N-avem nici vreme de-nchinat.
Căci vremea ni-e în mâni la voi;
Avem un suflet încă-n noi
Şi parcă l-aţi uitat!
Aţi pus cu toţii jurământ
Să n-avem drepturi şi cuvânt;
Bătăi şi chinuri, când ţipăm,
Obezi şi lanţ când ne mişcăm,
Şi plumb când istoviţi strigăm
Că vrem pământ!
Unde este acea margină între electorat, popor şi credincios? Cum clasificaţi voi aceste trei categorii? Ele una sânt, un neam, o credinţă un botez… un popor moldovenesc…
De ce guvernanţii cand văd că masele creştine se răscoală atunci ei clar afirmă în mass media că Biserica face politică! Poate ierarhii fac politică, dar nu Biserica care e UNA SFÂNTĂ, SOBORNICEASCĂ ŞI APOSTOLEASCĂ.
De ce inaintea de alegeri dl. Filat alerga pe lângă înaltele feţe bisericeşti ca să fie filmat, fotografiat? De ce atunci nu declaraţi NOI NU VREM SĂ FACEM POLITICĂ ÎN BISERICI!!! Dar o faceţi, nu vreţi ca să arătaţi că pătaţi ceea ce a rămas Sfânt la oameni cu noroiul minciunilor şi a promisiunilor goale, din faţa altarului?! Oare atunci lumea nu trebuia să vă scoată afară şi să vă arunce în prăpastie? Voi neam viclean care sugeţi şi măduva omului de rând!
Dar totul se termină odată şi să nu dea Domnul ca întradevăr Cel de sus să se amestece în politica voastră cea murdară, sau să ne ea răbdarea noastră şi atunci să nu fie plângerea şi scâşnirea dinţilor căci:
N-avem puteri şi chip de-acum
Să mai trăim cerşind mereu,
Că prea ne schingiuiesc cum vreu
Stăpâni luaţi din drum!
Credem că aceste cuvinte vă vor da de înţeles că AJUNGE GLUMELOR POLITICE! care schilotează şi mai tare credinţa noastră întro putere “democratică”!!!?
Ce sânt cu condiţiile date ale ambasadorul UE la Chişinăudl. Dirk Schuebel că dacă adoptăm legea discriminării în RM  ne asigură din partea UE liberalizarea regimului de vize între UE ţi RM! Citesc declaraţia :„Înţelegem că este dificilă adoptarea acestei legi, nu suntem orbi şi ne dăm seama de rezistenţa unor anumite grupuri apropiate Bisericii Ortodoxe. Oricum, adoptarea acestei legi este parte a dialogului privind liberalizarea regimului de vize şi sper că în curând va putea fi adoptată de Parlament ca să putem înainta în negocieri”, a remarcat ambasadorul în cadrul unei interviu la Europa Liberă.            Acest ultimatum care este impus de către UE şi guvern ar putea merge împotriva poporului RM care nu doreşte această lege? Domnilor nu toţi care trăiesc în RM se vând ca alţii care au nasul sus, noi avem demnitate! Avem credinţă că toată invazia europeană cu toată mârşăvenia sa nu va călca pe acest pământ!
La un comentariu lasat acestor intrigi un cetăţean scrie: „Cică, am citit şi auzit mai multe opinii gen “musulani cu bombe la brau”.
Bai, oameni, fiţi pe pace! Nimeni nu va arunca bombe la noi atât timp cât noi nu intervenim în ţările lor sub diferite pretexte!
Atacuri terostiste, musulmani? Da! Dar uitaţi-vă unde se petrec ele:
în Russia – pentru că caucazienilor nu li se dă independenţă,
în SUA – pentru că SUA işi are armata pe teritoriile din orientul mijlociu.
Voua va place cand cineva la voi in casa va dictează cum sa traiti?
Iar dacă vă temeţi de musulmani si homosexuali, atunci sunteti vulnerabili şi va e frică să nu fiţi convertiţi. Atâta tot!
Eu nu-s nici gay si nici musulman, si nici nu voi fi, pentru ca nimeni nu-mi poate influienţa opinia proprie. Fiecare îşi trăieşte viaţa după propriile canoane.
Tânărul a sesizat bine că alţii îşi ţin drepturile lor până la sânge, dar noi ar trebui ca să dăm binevol tot ceea ce avem mai scump CREDINŢA! “Nouă tot nu ne place când cineva la noi în casă ne dictează cum să trăim” de aceea şi facem mitinguri paşnice în această privinţa, să ne lase în pace să traim cum dorim fiecare dintre noi! Şi cât timp noi vom ţine naţiunea în trezirea adevăratelor valori atât timp aceste legi stau în suspans şi aşteaptă o schimbare a noastră şi nici un caz a legii.
Şi întru încheere tot ajungem la cuvintele marelui poiet:
Să nu dea Dumnezeu cel sfânt,
Să vrem noi sânge, nu pământ!
Când nu vom mai putea răbda,
Când foamea ne va răscula,
Hristoşi să fiţi, nu veţi scăpa
Nici în mormânt!

sursa: bussea.wordpress.com

Un comentariu:

  1. daaaaaaaaaaa! ne-am saturat de mirsaveniile lor. oare o sa le vie mintea la cap vreo data "GUVERNANTILOR NOSTRI" ??? eu cred, ca deja, trebuie sa le fie rusine, pentru ceia ce fac.

    RăspundețiȘtergere