sâmbătă, 24 septembrie 2011

Protest al slujitorilor şi credincioşilor la Chişinău


23 Septembrie 2011 

Alianţa Asociaţiilor Ortodoxe a organizat un marş de protest la care au participat peste o mie de persoane, fiind nemulţumite de înregistrarea cultului islamic în Republica Moldova şi pentru a-şi manifesta indignarea faţă de recentele declaraţii ale expertului ONU Heiner Bielefeldt, care a declarat că Biserica Ortodoxă din Moldova ar avea un statut excesiv de privilegiat faţă de celelalte culte.


Grupul de protestatari s-a deplasat din scuarul Catedralei Mitropolitane către Ministerul Justiţiei, după care a pichetat sediul reprezentaţei ONU din Chişinău, cerând ca domnul Bielefeldt să-şi ceară scuze public pentru declaraţiile sale, ofensatoare pentru mai mult din 90 la sută din populaţia ţării, care se declară ortodoxă.
Mitropolia Moldovei salută iniţiativa de protest paşnic a participanţilor, care şi-au manifestat dezacordului faţă de nişte legi şi atitudini care vin în contradicţie directă cu tradiţiile poporului nostru şi îşi manifestă speranţa că în viitor statul va lua act de doleanţele majorităţii covârşitoare a societăţii civile şi va lua decizii complementare cu învăţătura Ortodoxă.

2 comentarii:

  1. Frumos spus nu? Sântem popor nu electorat! cred că de aici cei de la putere tre să înceapă a analiza starea RM. Electoratul se trezeşte în cet şi nu dea Domnul să se ajungă cum a spus marele poet Geoerge Cojbuc, "Hristoşi să fiţi nu veţi scăpa nici în mormânt"! Dacă să privim pe parcursul istorie Biserica a contribuit indispensabil la abordarea şi rezolvarea multor probleme în toate state şi acum această sculare a conştiinţei naţionale, dacă vreţi aşa săi zicem sau religioase duce la un factor de conservare a statului şi întărire a lui în aceste timpuri de restrişte când UE ne vâră pe gât felurite legi prin care chipurile am face dreptate minorităţilor, dar ei incalcă legea majorităţii chiar nerespectând un popor întreg şi dorind ca să-l bage în seamă pe acel venitic care ar trebui să înveţe lucruri noi, nu să vie cu mofturile lui la noi în ţară!

    RăspundețiȘtergere