joi, 29 septembrie 2011

Fotografia care a ÎNDUIOŞAT lumea: un făt a strâns DIN UTERUL MAMEI mâna doctorului!

Un jurnalist american a surprins un moment magic, care a înduioșat lumea întreagă: un bebeluș aflat încă în uterul mamei a strâns mâna doctorului care îi salva viața.




 S-a întâmplat pe 19 august 1999. Fotografia este folosită intens și astăzi de organizațiile anti-avort.

La 21 de săptămâni, fătul a fost diagnosticat cu spina bifida. Pentru că nu ar fi supraviețuit în afara pântecelui, trebuia operat intrauterin. Operația a fost efectuată de chirurgul Joseph Bruner de la Centrul Medical al Universitatii Vanderbilt din Nashville-Tennesse, scrie evz.ro.


Intervenția a durat o oră, iar fotojurnalistul a făcut câte o fotografie la fiecare 11 secunde.

Bruner a făcut o mică incizie în uterul mamei prin care l-a operat pe micuț. Bebelușul Samuel Alexander Amas a scos mâna prin acel orificiu şi i-a strâns degetul doctorului. Pentru medicul Joseph Bruner, acesta a devenit cel mai emoționant moment din viața sa.
Extrem de intens a fost și pentru fotoreporterul Michael Clancy, de la publicația USA Today.

„În timp ce doctorul ma întreba ce viteză de înregistrare folosesc, am surprins cu coada ochiului un tremur al uterului, dar nimeni din echipa nu provocase mișcarea. Venea dinăuntru. Dintr-odată, prin incizie, copilul și-a scos brațul și apoi l-a retras, lasandu-și doar mânuța afară. Doctorul i-a prins mâna și a ridicat-o ușor, iar copilul a răspuns strângând degetul acestuia. Ca și cum i-ar fi încercat tăria, medicul a clătinat ușor pumnul micuț. Pruncul îl ținea strâns. Am prins momentul fantastic", a povestit Clancy.

"Este o fotografie miraculoasă, un moment magic! A surprins prima interacțiune umană înregistrată vreodată", a mai spus acesta pentru FoxNews.

Intervenția a fost un succes, iar Samuel Alexander Amas s-a născut sănătos pe 2 decembrie 1999.

La 10 ani de la acest moment, Samuel comenta pentru FoxNews imaginea care l-a făcut celebru înainte să se nască.

"Când privesc această fotografie, îmi spun cât de special și norocos sunt că Dumnezeu m-a ales pe mine. Mulți bebeluși și-ar fi pierdut viața dacă acest lucru nu s-ar fi întâmplat, copii care și-au câștigat dreptul de a trăi, iar oamenii și-au revizuit concepțiile despre avort", afirma băiețelul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu