marți, 7 mai 2013

Slujba hramului la biserica din Gura Uituz

       Primăvară dulce primăvară. 
    Anume așa putem reprezenta această primăvară anume pentru locuitorii din s. Gura Uituz, r-nul Sîngerei prin dubla sărbătoare care lea deschis ușile împărăției și anume Învierea Domnului 5 mai, și hramul bisericii „Sf. Mare Muc. Gheorghe” 6 mai.
      Fiind în perioada Pascală, slujba a fost deosebită prin cântările irmoaselor învierii și a stihirilor care au un bogat înțeles dogmatic ce ține de Învierea lui Hristos și învierea noastră.
      Creștinii au întâmpinat cu drag pe precedentul preot  al bisericii Protoiereu Marcel DODUL, care a venit cu strana de la biserica din s. Vrănești unde și este paroh. Preotul Vadim COROSTINSCHI a mulțumit enoriașilor pentru truda care o depun pentru a menține acest edificiu sfânt în ordine și totodată celor care au donat un mic policandru care va înfrumuseța de acum în colo biserica lor.
     Rugăciunile făcute de comun a preoților cât și a credincioșilor spre dobândirea bunătăților cerești și mulțumire aduse Domnului pentru tot binele pre care-L face cu noi a întărit pe creștini de a merge și mai departe pe calea mântuirii.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu