sâmbătă, 23 iunie 2012

Sfârşitul civilizaţiei occidentale?


Întâlnirea internaţională a Familiei, care va începe săptămâna viitoare la Milano, Italia, va avea ca invitat pe Papa Benedict al XVI-lea care va vorbi despre actuala distrugere a familiei tradiţionale care înseamnă sfârşitul occidentului.



Liderii creştini ai lumii au arătat deseori multilele fracture în societăţile vestice, unde familia a fost detronată şi umilită prin legislaţii iresponsabile. Au spus mereu că familia este temelia societăţii, fără de care întreaga civilizaţie va intra în colaps. Şi totuşi, familia, care este instituţia primară a societăţii umane este atacată mereu de guverne care au ideologie anti-umană.
În vest familia este atacată de concubinaj, legislaţie permisivă a divorţurilor şi secularizare hedonistă masivă, iar în est, familia este atacată în realitatea ei monogamă şi în demnitatea egală a soţilor, promovându-se o familie materialist-comercială.
„Căsătoriile” homosexuale care ameninţă fundaţia socială a Statelor Unite şi altor ţări occidentale sunt un alt flagel pentru viitorul umanităţii.
Din 2005, 8 guverne au legalizat parteneriatele homosexuale, ridicând anomalia păcătoasă la demnitatea căsătoriei. Schimbările legale fac divorţul foarte rapid, cu consecinţe dezastuoase pentru copii şi părinţi deopotrivă. Pentru morala creştină, divorţul este o cauză pierdută, toate ţările permiţându-l înafară de Vatican şi de Filipine.
Avortul, contracepţia, concubinajul, industria pornografică, toate acestea sunt adevărate pericole la adresa familiei creştine.
Efectele acestor realităţi sunt înfricoşătoare: în 20 de ani sociologii extimează că natalitatea va muri, imoralitatea va provoca o îmbătrânire masivă a populaţiei, copiii vor deveni adulţi mai devreme, parteneriatele homosexuale vor avea dreptul să înfieze copii etc.
Mai mulţi lideri creştini au atenţionat societatea că se va confrunta cu extincţia mai devreme decât se aşteaptă datorită acestei masive pandemii erotice dublate de o adevărată cultură a morţii.
Ne amintim despre cuvintele Mântuitorului care se referă la sfărţitiul lumii: "urâciunea (abominaţia) pustiirii" va sta în locaşul cel sfânt. Un ierarh grec de mare anvergură teologică spunea acum câţiva ani că toate acestea conturează o transformare a lumii într-o enormă cetate Sodoma. Ştie cineva sfârşitul ei?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu