luni, 16 ianuarie 2012




Preoţii declară război guvernării! Feţele bisericeşti ameninţă autorităţile cu proteste de amploare în cazul în care deputaţii nu vor renunţa la adoptarea Legii Antidiscriminare. Decizia a fost luată astăzi de către parohii bisericilor din capitală. În total aproape 70 de preoţi cred că proiectul, care pune pe picior de egalitate confesiunile religioase şi protejează drepturile minorităţilor sexuale este unul diabolic. 

Feţele bisericeşti au semnat o scrisoare ultimativă adresată premierului Vlad Filat, prin care îi cer să dea dovadă de rezistenţă în faţa presiunilor Uniunii Europene. 

În condiţiile în care autorităţile vor insista pe adoptarea Legii Antidiscriminare, reprezentanţii Mitropoliei Moldovei susţin că vor instiga creştinii la proteste. 

În acest fel, biserica vrea să-i determine pe moldoveni să nu mai voteze partidele Alianţei de guvernare la viitoarele alegeri parlamentare. 

Premierul Vlad Filat a refuzat să comenteze declaraţiile. 

În luna mai, în cadrul unei întrevederi cu mitropolitul Vladimir, premierul Vlad Filat i-a promis că va examina modul în care Liga Islamică a fost înregistrată în Republica Moldova şi va revedea proiectul de lege Antidiscriminare. Până acum, însă, Mitropolia nu a primit nici un răspuns.

Un comentariu:

  1. Cei interesant că Filat a luat apă-n gură nespunând nimic, iar Lupu e mai optimist spune ca trebuie de aşteptat legea ca să vie în Parlament la discuţie şi apoi putem spune ce va fi!
    Filat e prea deştept şi du spune nimic direct căci... a păţito odată http://vranesti.blogspot.com/2011/12/provocarile-puse-la-cale-de-filat.html deci nu doreşte să sară înainte cu vorba.
    La să joace dracul prin mintea lor cum vrea, dar ei să nu-L mânie pe Dumnezeu căci...

    RăspundețiȘtergere