vineri, 22 februarie 2013

Eveniment cultural în memoria lui Valeriu Gafencu


   Sambata, 18 februarie, in ziua implinirii a 60 de ani de la trecerea la Dumnezeu a lui Valeriu Gafencu, Miscarea National-Crestina Noua Dreapta a organizat la Sangerei, bastina lui Valeriu Gafencu, un eveniment cultural in memoria “Sfantului Inchisorilor”.
   Programul cultural s-a inceput cu o conferinta dedicata lui Valeriu Gafencu. Conferinta a fost deschisa de catre primarul or. Sangerei Vasile Doga, care a povestit tuturor celor adunati despre viata lui Valeriu Gafencu. Dupa care a vorbit liderul Miscarii, Sergiu Lascu, despre importanta exemplului lui Valeriu Gafencu pentru educarea generatiei tinere. A mai luat cuvant si liderul filialei judetene Balti, Mihai Goian, care a mentionat importanta petrecerii acestui eveniment in or. Sangerei. Dupa prima parte a conferintei in care s-a discutat despre viata si crezul ”Sfantului Inchisorilor”, a urmat un recital de poezii a lui Valeriu Gafencu.

   Dupa conferinta a urmat partea a doua a evenimenului, turneul de sah memorialul ”Valeriu Gavencu”. La memorialul de sah “Valeriu Gavencu” au participat sportivi din Asociatia Tinerelor Ortodoxsi din Singerei. Maturi si juniori, arbitrul principal fiind Valeriu Sanduleac. Campionul acestui turneu de sah este Bacalu Iulian (la turneul de maturi), locul 2 a fost ocupat de catre Vorobiov Oleg, iar locul 3 a fost ocupat de Garbuz Nicolai. La copiii de pana la 12 ani campion a fost Ciubotaru Laurentiu, locul 2 a fost ocupat de catre Jacot Cristian, respectiv locul 3 a fost ocupat de catre Chitan Nicolai. La copiii de pana la 10 ani pe locul I s-a clasat Cechin Catalin, locul 2 – Hadirca Denis, si locul 3 – Gobjila Lidia, la copii de pana la 8 ani campion a fost Ciubotaru Dumitru, locul 2 a fost ocupat de Goian Larisa si locul 3 de catre Bologan Valeria.




2 comentarii:

  1. Chiar bravo iniţiatorilor, dar şi celor care au avut curajul să fie învinşi şi deţinătorilor de premii!

    RăspundețiȘtergere