vineri, 21 septembrie 2012

Hramul Bisericii noastre



     Astăzi în această frumoasă zi a Naşterii Maicii Domnului satul Vrăneşti împărtăşeşte această bucurie prin venerarea Fecioarei Maria punând-o ca ocrotitoare atât a Bisericii, cât şi a satului.
    Dis de dimineaţă creştinii au venit să aducă un omagiu Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu rugând-o ca să mijlocească Domnului pentru ploaie, sănătate şi să adcem mulţumiri pentru toate binefacerile acordate. Slujba Sfintei Liturghii şi a celorlalte procesiuni au fost oficiate de către un sobor de preoți invitaţi ca să împărtăşească această bucurie de comun. 
     În final gospodinele satului au pregătit o agapă creştină la care au fost invitaţi toţi oaspeţii pentru a împărtăşi din acele bucate alese. La sărbătoare a participat şi primarul or. Sângerei, dl. Vasile Doga, unde sa discutat despre lucrările făcute şi cele plănuite în dezvoltarea satului, dar şi a locuitorilor acestuia.
     Corul bisericesc dirijat de dn. Ina Dumitraşcu au bucurat auzul celor prezenţi prin frumoasele cântări închinate Domnului.
     Preotul paroh protoiereu Marchel Dodu, a venit cu un cuvânt de felicitare pentru cei prezenţi şi de mulţumire pentru oaspeţii veniţi la sărbătoare.





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu