miercuri, 23 mai 2012

Si iarăţi Biserica prigonită


După ani de persecuţie, hărţuire, arest şi închisoare, Preafericitul Ioan, Arhiepiscop de Ohrida şi Mitropolit de Scopje, recunoscut de întreaga ortodoxie ca fiind păstorul vechii Arhiepscopii de Ohrida, a fost condamnat ieri, 11 mai la 2 ani şi jumătate de închisoare pentru acuzaţii false de fraudă, ca rezultat al influenţei staliniste a guvernului Macedoniei.


14 mai 2012
În locul său, statul macedonean a pus o structură necanonică şi schismatică intitulată „Biserica Ortodoxă Macedoneană”, nerecunoscută de nicio Biserică ortodoxă din lume.
Ierarhul a fost condamnat datorită angajării lui totale de a respecta unitatea Bisericii lui Dumnezeu. Ierarhul persecutat aparţine Patriarhiei Serbiei şi este în comuniune cu ortodoxia de pretutindeni. Este un caz unic în întreaga Europă şi în lumea civilizată, ca autorităţile să acţioneze violent şi cu cruzime împotriva Bisericii Ortodoxe din ţara lor, care există de secole.
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Sârbe, sub care este canonic şi jurisdicţional Arhiepiscopia Ohridei, a condamnat cu cea mai adâncă indignare această violenţă şi persecuţie, condusă de stat, şi este împreună cu credincioşii Ohridei, în rugăciune şi iubire evanghelică, în aceste momente de persecuţie sângeroasă.
Biserica Ortodoxă Sârbă cheamă pe toate Bisericile ortodoxe surori, pe toţi creştinii din întreaga lume, Consiliul Mondial al Bisericilor, Conferinţa Bisericilor Europene şi alte organizaţii creştine, liderii religioşi ai religiilor lumii, guvernele şi autorităţile legale din toate statele lumii, instituţiile internaţionale şi toţi oamenii, să dăruiască sprijin spiritual, legal şi orice alt fel, acestui prizonier al conştiinţei ortodoxiei, Arhiepiscopul Ioan, şi să contribuie la eliberarea sa din închisoare.
Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati
Sursa: http://theorthodoxchurch.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu